imenlafaf.com imenlafaf.com .

imenlafaf.com

فناوري اطلاعات چيست؟

فناوري اطلاعات (IT) مجموعه‌اي از زمينه‌هاي مرتبط است كه شامل سيستم‌هاي رايانه‌اي، نرم‌افزار، زبان‌هاي برنامه‌نويسي و پردازش و ذخيره‌سازي داده‌ها و اطلاعات است. فناوري اطلاعات بخشي از فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) را تشكيل مي دهد. سيستم فناوري اطلاعات (سيستم IT) به طور كلي يك سيستم اطلاعاتي، يك سيستم ارتباطي، يا به عبارت دقيق‌تر، يك سيستم كامپيوتري - شامل تمام سخت‌افزار، نرم‌افزار و تجهيزات جانبي - است كه توسط گروه محدودي از كاربران فناوري اطلاعات و يك فناوري اطلاعات اداره مي‌شود. پروژه معمولاً به راه اندازي و پياده سازي يك سيستم فناوري اطلاعات اشاره دارد.

 اگرچه انسان ها از زماني كه اولين سيستم هاي نوشتاري توسعه يافته اند، اطلاعات را ذخيره، بازيابي، دستكاري و ارتباط مي دهند،واژه فناوري اطلاعات به معناي امروزي آن براي اولين بار در مقاله اي در سال 1958 كه در هاروارد بيزينس ريويو منتشر شد، ظاهر شد. نويسندگان هارولد جي ليويت و توماس ال ويسلر اظهار داشتند كه "فناوري جديد هنوز يك نام ثابت ندارد. ما آن را فناوري اطلاعات (IT) مي ناميم." تعريف آنها شامل سه دسته است: تكنيك هاي پردازش، استفاده از روش هاي آماري و رياضي براي تصميم گيري، و شبيه سازي تفكر مرتبه بالاتر از طريق برنامه هاي كامپيوتري.

اين اصطلاح معمولاً به عنوان مترادف رايانه و شبكه هاي رايانه اي استفاده مي شود، اما ساير فناوري هاي توزيع اطلاعات مانند تلويزيون و تلفن را نيز در بر مي گيرد. چندين محصول يا خدمات در يك اقتصاد با فناوري اطلاعات مرتبط هستند، از جمله سخت افزار كامپيوتر، نرم افزار، الكترونيك، نيمه هادي ها، اينترنت، تجهيزات مخابراتي، و تجارت الكترونيك.[6][a]

بر اساس فناوري هاي ذخيره سازي و پردازش به كار رفته، مي توان چهار مرحله متمايز از توسعه فناوري اطلاعات را تشخيص داد: پيش مكانيكي (3000 قبل از ميلاد - 1450 پس از ميلاد)، مكانيكي (1450-1840)، الكترومكانيكي (1840-1940) و الكترونيكي (1940). براي ارائه).پاكت پستي

فناوري اطلاعات نيز شاخه اي از علوم كامپيوتر است كه مي توان آن را مطالعه كلي رويه، ساختار و پردازش انواع مختلف داده ها تعريف كرد. همانطور كه اين رشته در سراسر جهان به تكامل خود ادامه مي دهد، اولويت و اهميت كلي آن نيز افزايش يافته است، جايي كه ما شروع به معرفي دوره هاي مرتبط با علوم كامپيوتر در آموزش K-12 مي كنيم.

 تاريخچه فناوري اطلاعات

ايده هاي علوم كامپيوتر براي اولين بار قبل از دهه 1950 در موسسه فناوري ماساچوست (MIT) و دانشگاه هاروارد ذكر شد، جايي كه آنها در مورد مدارهاي كامپيوتري و محاسبات عددي بحث كردند و شروع به فكر كردن كردند. با گذشت زمان، حوزه فناوري اطلاعات و علوم كامپيوتر پيچيده تر شد و توانست پردازش داده هاي بيشتري را انجام دهد. انتشار مقالات علمي از سازمان هاي مختلف آغاز شد.

 با نگاهي به محاسبات اوليه، آلن تورينگ، جي. با اعطاي چنين اعتباري به آنها براي پيشرفت هايشان، بيشتر تلاش آنها بر روي طراحي اولين رايانه ديجيتال متمركز بود. همراه با آن، موضوعاتي مانند هوش مصنوعي شروع به مطرح شدن كردند زيرا تورينگ شروع به زير سوال بردن چنين فناوري آن دوره زماني كرد. پاكت حبابدار

براي هزاران سال از دستگاه‌ها براي كمك به محاسبات استفاده مي‌شد، احتمالاً در ابتدا به شكل يك چوب شمارش. مكانيسم Antikythera كه قدمت آن در حدود اوايل قرن اول قبل از ميلاد است، به طور كلي به عنوان اولين كامپيوتر آنالوگ مكانيكي شناخته شده، و اولين مكانيزم چرخ دنده شناخته شده در نظر گرفته مي شود. دستگاه‌هاي چرخ‌دنده‌اي مشابه تا قرن شانزدهم در اروپا پديدار نشدند، و تا سال 1645 اولين ماشين‌حساب مكانيكي كه قادر به انجام چهار عمليات اساسي حسابي بود، ساخته نشد.

كامپيوترهاي الكترونيكي، با استفاده از رله يا شير، در اوايل دهه 1940 ظاهر شدند. Zuse Z3 الكترومكانيكي كه در سال 1941 تكميل شد، اولين كامپيوتر قابل برنامه ريزي در جهان بود و طبق استانداردهاي مدرن يكي از اولين ماشين هايي بود كه مي توان آن را يك ماشين محاسباتي كامل در نظر گرفت. در طول جنگ جهاني دوم، كولوسوس اولين كامپيوتر ديجيتال الكترونيكي را براي رمزگشايي پيام هاي آلماني توسعه داد. اگرچه قابل برنامه ريزي بود، اما همه منظوره نبود، و فقط براي انجام يك كار طراحي شده بود. همچنين فاقد توانايي ذخيره برنامه خود در حافظه بود. برنامه نويسي با استفاده از شاخه ها و سوئيچ ها براي تغيير سيم كشي داخلي انجام شد.اولين كامپيوتر الكترونيكي مدرن و قابل تشخيص با برنامه ذخيره شده ديجيتال، منچستر بيبي بود كه اولين برنامه خود را در 21 ژوئن 1948 اجرا كرد. پاكت لمينه متالايز

 توسعه ترانزيستورها در اواخر دهه 1940 در آزمايشگاه هاي بل باعث شد تا نسل جديدي از كامپيوترها با مصرف انرژي بسيار كاهش يافته طراحي شوند. اولين كامپيوتر ذخيره شده تجاري موجود، Ferranti Mark I، داراي 4050 سوپاپ بود و توان مصرفي آن 25 كيلووات بود. در مقام مقايسه، اولين كامپيوتر ترانزيستوري كه در دانشگاه منچستر توسعه يافت و در نوامبر 1953 عملياتي شد، در نسخه نهايي خود تنها 150 وات مصرف مي كرد.

 چندين پيشرفت ديگر در فناوري نيمه هادي شامل مدار مجتمع (IC) است كه توسط جك كيلبي در تگزاس اينسترومنتز و رابرت نويس در Fairchild Semiconductor در سال 1959 اختراع شد، ترانزيستور اثر ميداني فلز-اكسيد-نيمه هادي (MOSFET) كه توسط محمد آتالا و داون كا اختراع شد. آزمايشگاه‌هاي بل در سال 1959 و ريزپردازنده‌اي كه توسط تد هاف، فدريكو فاگين، ماساتوشي شيما و استنلي مازور در اينتل در سال 1971 اختراع شد. اين اختراعات مهم منجر به توسعه رايانه شخصي (PC) در دهه 1970 و ظهور اطلاعات شد. و فناوري ارتباطات (ICT).

 در سال 1984، طبق بررسي فصلي بانك ملي وست مينستر، اصطلاح فناوري اطلاعات به اين صورت تعريف شد: «توسعه تلويزيون كابلي با همگرايي ارتباطات از راه دور و فناوري محاسبات امكان پذير شد (... عموماً در بريتانيا به عنوان فناوري اطلاعات شناخته مي شود). " سپس ظاهر اين اصطلاح را در سال 1990 مشاهده مي كنيم كه در اسناد سازمان بين المللي استاندارد (ISO) موجود است. پاكت پستي

 نوآوري‌ها در فناوري قبلاً در قرن بيست و يكم جهان را متحول كرده است زيرا مردم قادر به دسترسي به خدمات آنلاين مختلف بودند. اين امر نيروي كار را به شدت تغيير داده است زيرا 30 درصد از كارگران ايالات متحده قبلاً در اين حرفه مشغول به كار بودند. 136.9 ميليون نفر شخصاً به اينترنت متصل بودند كه معادل 51 ميليون خانوار بود. همراه با اينترنت، انواع جديدي از فناوري نيز در سرتاسر جهان معرفي شد كه كارايي را بهبود بخشيده و كارها را در سراسر جهان آسان‌تر كرده است.

 همراه با تكنولوژي كه جامعه را متحول مي كند، ميليون ها فرآيند را مي توان در چند ثانيه انجام داد. نوآوري‌ها در ارتباطات نيز بسيار مهم بود زيرا مردم شروع به تكيه بر رايانه براي برقراري ارتباط از طريق خطوط تلفن و كابل كردند. معرفي ايميل انقلابي تلقي مي شد زيرا "شركت ها در يك بخش از جهان مي توانستند از طريق ايميل با تامين كنندگان و خريداران در نقطه اي ديگر از جهان ارتباط برقرار كنند..."

 نه تنها شخصاً، بلكه رايانه ها و فناوري نيز صنعت بازاريابي را متحول كرده اند و در نتيجه خريداران بيشتري از محصولات آنها به وجود آمده است. در طول سال 2002، آمريكايي ها فقط از طريق اينترنت از 28 ميليارد دلار كالاها فراتر رفتند، در حالي كه تجارت الكترونيك يك دهه بعد به 289 ميليارد دلار فروش منجر شد. و از آنجايي كه رايانه‌ها روز به روز پيچيده‌تر مي‌شوند، از آنجايي كه مردم در قرن بيست و يكم بيشتر به آن‌ها وابسته مي‌شوند، از آنها بيشتر استفاده مي‌شود.


برچسب: it،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۲:۱۵:۰۸ توسط:amirhossein adeli موضوع: نظرات (0)

تاثير پست بر محيط زيست

1_ خلاصه اي از تحقيقات شركت ايمن لفاف ويستا

حجم عظيمي از توليد پلاستيك (ميليون ها تن) هر ساله در سراسر جهان انجام مي شود و اتحاديه اروپا يكي از بزرگترين مصرف كنندگان اين محصولات است. در سال 2021، نرخ بازيافت زباله هاي پلاستيكي حدود 32.5 درصد در اتحاديه اروپا و بقيه به سفر خود در محل هاي دفن زباله و اقيانوس ها ختم مي شود كه منجر به آلودگي محيط زيست مي شود كه يك نگراني مهم جهاني است. بنابراين، انجام اقدامات لازم براي كنترل استفاده از چنين پلاستيكي و دفع پايدار آنها بسيار مهم است. يكي از راه حل هاي اين مشكل استفاده از جايگزين بهتري براي پلاستيك است كه زمين، آب يا هوا را تخريب نمي كند و بر موجودات زنده تأثير نمي گذارد. اقتصاد دايره اي پاسخ ديگري به اين مشكل است كه از تشكيل زباله هاي پلاستيكي پس از مصرف جلوگيري مي كند.

علاوه بر اين، رويكردهاي دفع پايدار زباله هاي پلاستيكي مانند   تجزيه در اثر حرارت، تبديل به گاز پلاسما، تخريب فتوكاتاليستي و توليد محصولات با ارزش افزوده از ضايعات پليمري قابل بررسي است. اين روش‌هاي بازيافت پتانسيل بسيار زيادي براي تحقيقات و مطالعات دارند و مي‌توانند نقش مهمي در حذف زباله‌هاي پلاستيكي پس از مصرف داشته باشند. هدف اين مقاله مروري، بررسي اثرات زيست‌محيطي زباله‌هاي پلاستيكي پس از مصرف و همچنين رويكردهاي نوظهور براي درمان اين زباله‌هاي زيست‌محيطي به سمت پايداري زيست‌محيطي و اقتصاد دايره‌اي است.

معرفي

2_ بشر در زندگي روزمره خود از پلاستيك و پليمر آنقدر استفاده كرده است كه فكر كردن به زندگي بدون آنها غيرممكن شده است. بيشتر محصولات پلاستيكي براي مدت زمان محدودي ساخته مي شوند و پس از آن به زباله هاي پس از مصرف تبديل مي شوند. زباله چيزي است كه بايد به گونه اي ايمن و كارآمد دفع شود كه هيچ گونه تهديدي براي اشكال حياتي ايجاد نكند و يا عامل خطري براي محيط زيست نباشد. پلاستيك به دليل خواص عالي و هزينه كم آن بسيار مورد استفاده قرار گرفته است، اما معايب آن كمتر نيست. براي چند دهه، دفع زباله هاي پلاستيكي به عنوان يك مشكل مورد بحث و در عين حال حل نشده باقي مانده است.

الف- توليد پلاستيك و پليمر: صنايع و كارخانجات از مونومرها پلاستيك بكر توليد مي كنند. اين پلاستيك ها براي سهولت حمل و نقل و ذوب يكنواخت دانه بندي مي شوند. اين پلاستيك‌هاي دانه‌بندي شده براي توليد محصولات مختلف قابل استفاده مانند صندلي، بسته‌بندي،پاكت پستي ، پاكت پستي حبابدار، پاكت لمينه متالايز، بطري، ظروف و غيره استفاده مي‌شوند. زباله‌هاي پس از توليد، كه به ضايعات پلاستيكي پساصنعتي نيز معروف هستند، يا در دوره بعدي توليد بازيافت مي‌شوند يا بعداً جمع‌آوري و بازيافت مي‌شوند. .

ب- كاربردهاي پلاستيك و دفع آنها: محصولات پلاستيكي مانند بطري، فنجان و غيره توسط مشتريان استفاده مي شود و بعدا دور ريخته مي شود. بيشتر كاربردهاي پلاستيك براي توليد محصولات يكبار مصرف مانند ليوان هاي پلاستيكي، بطري هاي PET نوشيدني هاي سرد و غيره است كه مقدار زيادي زباله پس از مصرف توليد مي كند (مداح، 2016؛ جامبك و همكاران، 2015).

ج- مشكلات و چالش ها: حجم عظيمي از توليد پلاستيك (ميليون ها تن) هر ساله در سراسر جهان انجام مي شود و اتحاديه اروپا يكي از بزرگترين مصرف كنندگان اين محصولات است. نرخ بازيافت زباله هاي پلاستيكي در حال حاضر حدود 32.5 درصد در اتحاديه اروپا است (Tseo, 2021) و بقيه به سفر خود در محل هاي دفن زباله و اقيانوس ها ختم مي شوند، جايي كه آنها بسيار آهسته تخريب مي شوند و باعث آلودگي مي شوند كه يك مشكل زيست محيطي حياتي است كه بايد فورا مورد توجه قرار گيرد. با ايده هاي كارآمد براي حل آنها. بنابراين، راه‌حل‌هاي كارآمد و سازگار با محيط‌زيست را مي‌توان به صورت فوري و عملي اجرا كرد (Okunola et al., 2019; Zhang et al., 2022) پاكت حبابدار پستي

د- راه حل هاي احتمالي: آنها بايد به جاي سوزاندن يا ريختن در محل هاي دفن زباله با استفاده از تكنيك هاي تجزيه حرارتي مانند تجزيه حرارتي، گازي شدن پلاسما و تجزيه فوتوكاتاليستي بازيافت يا پردازش حرارتي شوند. اين فرآيندها پتانسيل زيادي براي فرآيندهاي تصفيه موثرتر و بازيابي انرژي از زباله ها نشان داده اند.

در فرآيند پيروليز، زنجيره‌هاي پليمري طولاني و سنگين از پلاستيك‌ها مانند پلي اتيلن ترفتالات (PET) تحت دما و فشار بالا در حضور كاتاليزورها به مولكول‌هاي كوچك‌تر و غير مضر تجزيه مي‌شوند. از سوي ديگر، مواد معدني موجود در ضايعات پلاستيكي (به عنوان مثال پلي پروپيلن (PP)) همراه با خاكستر با استفاده از روش تبديل به گاز پلاسما با موفقيت حذف مي شوند.

آنها همچنين مي توانند با روش هاي فوتوكاتاليستي به مولكول ها و سوخت هاي ساده تبديل شوند (هوانگ و همكاران، 2018؛ مارتينيس و همكاران، 2019؛ چن و همكاران، 2021؛ ژانگدور و همكاران، 2012؛ سالودين و همكاران، 2019؛ منير و همكاران، 2019). از اين ضايعات پلاستيكي مي توان براي توليد محصولات با ارزش افزوده نيز استفاده كرد. پاكت پستي

حتي اگر تعدادي گزارش مروري در مورد اثرات زيست‌محيطي، فن‌آوري‌هاي تصفيه و مديريت زباله‌هاي پلاستيكي وجود دارد، تا آنجا كه ما مي‌دانيم، هيچ گزارش جامعي در مورد بررسي رويكردهاي بازيافت زباله‌هاي پلاستيكي پس از مصرف در محيط زيست وجود ندارد. جنبه هاي اقتصاد دايره اي و پايداري زيست محيطي در اين بررسي، اثرات زباله هاي پلاستيكي پس از مصرف بر روي محيط زيست مورد بحث قرار مي گيرد. استراتژي هاي نوظهور براي درمان اين زباله هاي حياتي و همچنين پايداري زيست محيطي و اقتصاد دايره اي نيز ارائه شده است. پاكت نايلون مشكي

معضل حل مشكل

فاضلاب تصفيه نشده از صنايع و كارخانه هاي مختلف به طور مستقيم به بدنه هاي آبي مانند رودخانه ها، درياچه ها و اقيانوس ها كه به صورت شماتيك در شكل 2 توضيح داده شده است، تخليه مي شود. اين يك مسئله حياتي است كه منجر به آلودگي آب مي شود. دسترسي به آب آشاميدني سالم و تميز به دليل آلاينده هاي زيست محيطي دشوار است. استفاده از آب آشاميدني بسته بندي شده كه تصور مي شد راه حل آن باشد، تازه شروع يك مشكل جديد بود، بطري هاي پلاستيكي در مقياس بزرگ دور ريخته شد در آب.

خطر براي زندگي دريايي

زباله هاي پلاستيكي، مانند فنجان و ني، مناطق ساحلي و محيط هاي دريايي را پر مي كنند. اين پلاستيك‌ها با گونه‌هاي دريايي و اشكال حيات تداخل مي‌كنند و تهديدي براي آنها ايجاد مي‌كنند. بررسي شده است كه حدود 275 ميليون تن زباله پلاستيكي توسط 192 كشور توليد شده است كه حدود 4.8 تا 12.7 ميليون تن به اقيانوس ها ختم مي شود (پينتو و همكاران، 1999؛ يوگالاكشمي و سينگ، 2020؛ سينگ، 2021).

راه حل هاي پايدار براي زباله هاي پلاستيكي پس از مصرف

اكثر كشورهاي جهان به صورت جزئي يا كامل ممنوعيت استفاده از پلاستيك را اعمال كرده اند. اولين كشوري كه كيسه هاي پلاستيكي را ممنوع كرد بنگلادش در سال 2002 بود و اولين كشوري كه 100% بدون پلاستيك شد رواندا در سال 2009 بود. دولت هند همچنين ممنوعيت اكثر پلاستيك هاي يكبار مصرف مانند ترموكل (پلي استايرن) را اعلام كرده است. و غيره كه از جولاي 2022 لازم الاجرا خواهد بود.پاكت لمينه سفيد

دفع متعارف و پايدار زباله هاي پلاستيكي

روش هاي مرسوم تصفيه زباله هاي پلاستيكي شامل سوزاندن، بازيافت يا قالب گيري ساده، كمپوست سازي، پركردن زمين و غيره است كه هر كدام از روش ها محدوديت ها و معايب خاص خود را دارند. به عنوان مثال، فرآيند سوزاندن باعث آزاد شدن دود و گازهاي سمي مانند مشتقات هالوژن جايگزين، ديوكسين ها، فوران ها و غيره مي شود. بازيافت/ قالب گيري ساده به مقدار زيادي انرژي نياز دارد. يك ماده پلاستيكي خاص را مي توان چند بار بازيافت كرد.

نتيجه گيري و چشم انداز آينده

بسياري از محدوديت ها و اثرات خشن پلاستيك قبلاً مورد بحث قرار گرفته است. تغييرات اساسي در رويكردهاي ما براي حل مشكل بسيار ضروري است. اجراي الگوي اقتصاد دايره اي توسط دولت ها بسيار حياتي شده است. مشاهده اينكه بسياري از افراد، صنايع و دولت ها مسئوليت محدود كردن توليد زباله هاي پلاستيكي را بر عهده مي گيرند بسيار خوب است. با افزايش شديد جمعيت و تقاضا براي منابع، حركت به سمت آن مهم شده است.


برچسب: محيط زيست،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۲:۰۶:۴۸ توسط:amirhossein adeli موضوع: نظرات (0)