فناوري اطلاعات چيست؟
فناوري اطلاعات (IT) مجموعهاي از زمينههاي مرتبط است كه شامل سيستمهاي رايانهاي، نرمافزار، زبانهاي برنامهنويسي و پردازش و ذخيرهسازي دادهها و اطلاعات است. فناوري اطلاعات بخشي از فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) را تشكيل مي دهد. سيستم فناوري اطلاعات (سيستم IT) به طور كلي يك سيستم اطلاعاتي، يك سيستم ارتباطي، يا به عبارت دقيقتر، يك سيستم كامپيوتري - شامل تمام سختافزار، نرمافزار و تجهيزات جانبي - است كه توسط گروه محدودي از كاربران فناوري اطلاعات و يك فناوري اطلاعات اداره ميشود. پروژه معمولاً به راه اندازي و پياده سازي يك سيستم فناوري اطلاعات اشاره دارد.
اگرچه انسان ها از زماني كه اولين سيستم هاي نوشتاري توسعه يافته اند، اطلاعات را ذخيره، بازيابي، دستكاري و ارتباط مي دهند،واژه فناوري اطلاعات به معناي امروزي آن براي اولين بار در مقاله اي در سال 1958 كه در هاروارد بيزينس ريويو منتشر شد، ظاهر شد. نويسندگان هارولد جي ليويت و توماس ال ويسلر اظهار داشتند كه "فناوري جديد هنوز يك نام ثابت ندارد. ما آن را فناوري اطلاعات (IT) مي ناميم." تعريف آنها شامل سه دسته است: تكنيك هاي پردازش، استفاده از روش هاي آماري و رياضي براي تصميم گيري، و شبيه سازي تفكر مرتبه بالاتر از طريق برنامه هاي كامپيوتري.
اين اصطلاح معمولاً به عنوان مترادف رايانه و شبكه هاي رايانه اي استفاده مي شود، اما ساير فناوري هاي توزيع اطلاعات مانند تلويزيون و تلفن را نيز در بر مي گيرد. چندين محصول يا خدمات در يك اقتصاد با فناوري اطلاعات مرتبط هستند، از جمله سخت افزار كامپيوتر، نرم افزار، الكترونيك، نيمه هادي ها، اينترنت، تجهيزات مخابراتي، و تجارت الكترونيك.[6][a]
بر اساس فناوري هاي ذخيره سازي و پردازش به كار رفته، مي توان چهار مرحله متمايز از توسعه فناوري اطلاعات را تشخيص داد: پيش مكانيكي (3000 قبل از ميلاد - 1450 پس از ميلاد)، مكانيكي (1450-1840)، الكترومكانيكي (1840-1940) و الكترونيكي (1940). براي ارائه).پاكت پستي
فناوري اطلاعات نيز شاخه اي از علوم كامپيوتر است كه مي توان آن را مطالعه كلي رويه، ساختار و پردازش انواع مختلف داده ها تعريف كرد. همانطور كه اين رشته در سراسر جهان به تكامل خود ادامه مي دهد، اولويت و اهميت كلي آن نيز افزايش يافته است، جايي كه ما شروع به معرفي دوره هاي مرتبط با علوم كامپيوتر در آموزش K-12 مي كنيم.
تاريخچه فناوري اطلاعات
ايده هاي علوم كامپيوتر براي اولين بار قبل از دهه 1950 در موسسه فناوري ماساچوست (MIT) و دانشگاه هاروارد ذكر شد، جايي كه آنها در مورد مدارهاي كامپيوتري و محاسبات عددي بحث كردند و شروع به فكر كردن كردند. با گذشت زمان، حوزه فناوري اطلاعات و علوم كامپيوتر پيچيده تر شد و توانست پردازش داده هاي بيشتري را انجام دهد. انتشار مقالات علمي از سازمان هاي مختلف آغاز شد.
با نگاهي به محاسبات اوليه، آلن تورينگ، جي. با اعطاي چنين اعتباري به آنها براي پيشرفت هايشان، بيشتر تلاش آنها بر روي طراحي اولين رايانه ديجيتال متمركز بود. همراه با آن، موضوعاتي مانند هوش مصنوعي شروع به مطرح شدن كردند زيرا تورينگ شروع به زير سوال بردن چنين فناوري آن دوره زماني كرد. پاكت حبابدار
براي هزاران سال از دستگاهها براي كمك به محاسبات استفاده ميشد، احتمالاً در ابتدا به شكل يك چوب شمارش. مكانيسم Antikythera كه قدمت آن در حدود اوايل قرن اول قبل از ميلاد است، به طور كلي به عنوان اولين كامپيوتر آنالوگ مكانيكي شناخته شده، و اولين مكانيزم چرخ دنده شناخته شده در نظر گرفته مي شود. دستگاههاي چرخدندهاي مشابه تا قرن شانزدهم در اروپا پديدار نشدند، و تا سال 1645 اولين ماشينحساب مكانيكي كه قادر به انجام چهار عمليات اساسي حسابي بود، ساخته نشد.
كامپيوترهاي الكترونيكي، با استفاده از رله يا شير، در اوايل دهه 1940 ظاهر شدند. Zuse Z3 الكترومكانيكي كه در سال 1941 تكميل شد، اولين كامپيوتر قابل برنامه ريزي در جهان بود و طبق استانداردهاي مدرن يكي از اولين ماشين هايي بود كه مي توان آن را يك ماشين محاسباتي كامل در نظر گرفت. در طول جنگ جهاني دوم، كولوسوس اولين كامپيوتر ديجيتال الكترونيكي را براي رمزگشايي پيام هاي آلماني توسعه داد. اگرچه قابل برنامه ريزي بود، اما همه منظوره نبود، و فقط براي انجام يك كار طراحي شده بود. همچنين فاقد توانايي ذخيره برنامه خود در حافظه بود. برنامه نويسي با استفاده از شاخه ها و سوئيچ ها براي تغيير سيم كشي داخلي انجام شد.اولين كامپيوتر الكترونيكي مدرن و قابل تشخيص با برنامه ذخيره شده ديجيتال، منچستر بيبي بود كه اولين برنامه خود را در 21 ژوئن 1948 اجرا كرد. پاكت لمينه متالايز
توسعه ترانزيستورها در اواخر دهه 1940 در آزمايشگاه هاي بل باعث شد تا نسل جديدي از كامپيوترها با مصرف انرژي بسيار كاهش يافته طراحي شوند. اولين كامپيوتر ذخيره شده تجاري موجود، Ferranti Mark I، داراي 4050 سوپاپ بود و توان مصرفي آن 25 كيلووات بود. در مقام مقايسه، اولين كامپيوتر ترانزيستوري كه در دانشگاه منچستر توسعه يافت و در نوامبر 1953 عملياتي شد، در نسخه نهايي خود تنها 150 وات مصرف مي كرد.
چندين پيشرفت ديگر در فناوري نيمه هادي شامل مدار مجتمع (IC) است كه توسط جك كيلبي در تگزاس اينسترومنتز و رابرت نويس در Fairchild Semiconductor در سال 1959 اختراع شد، ترانزيستور اثر ميداني فلز-اكسيد-نيمه هادي (MOSFET) كه توسط محمد آتالا و داون كا اختراع شد. آزمايشگاههاي بل در سال 1959 و ريزپردازندهاي كه توسط تد هاف، فدريكو فاگين، ماساتوشي شيما و استنلي مازور در اينتل در سال 1971 اختراع شد. اين اختراعات مهم منجر به توسعه رايانه شخصي (PC) در دهه 1970 و ظهور اطلاعات شد. و فناوري ارتباطات (ICT).
در سال 1984، طبق بررسي فصلي بانك ملي وست مينستر، اصطلاح فناوري اطلاعات به اين صورت تعريف شد: «توسعه تلويزيون كابلي با همگرايي ارتباطات از راه دور و فناوري محاسبات امكان پذير شد (... عموماً در بريتانيا به عنوان فناوري اطلاعات شناخته مي شود). " سپس ظاهر اين اصطلاح را در سال 1990 مشاهده مي كنيم كه در اسناد سازمان بين المللي استاندارد (ISO) موجود است. پاكت پستي
نوآوريها در فناوري قبلاً در قرن بيست و يكم جهان را متحول كرده است زيرا مردم قادر به دسترسي به خدمات آنلاين مختلف بودند. اين امر نيروي كار را به شدت تغيير داده است زيرا 30 درصد از كارگران ايالات متحده قبلاً در اين حرفه مشغول به كار بودند. 136.9 ميليون نفر شخصاً به اينترنت متصل بودند كه معادل 51 ميليون خانوار بود. همراه با اينترنت، انواع جديدي از فناوري نيز در سرتاسر جهان معرفي شد كه كارايي را بهبود بخشيده و كارها را در سراسر جهان آسانتر كرده است.
همراه با تكنولوژي كه جامعه را متحول مي كند، ميليون ها فرآيند را مي توان در چند ثانيه انجام داد. نوآوريها در ارتباطات نيز بسيار مهم بود زيرا مردم شروع به تكيه بر رايانه براي برقراري ارتباط از طريق خطوط تلفن و كابل كردند. معرفي ايميل انقلابي تلقي مي شد زيرا "شركت ها در يك بخش از جهان مي توانستند از طريق ايميل با تامين كنندگان و خريداران در نقطه اي ديگر از جهان ارتباط برقرار كنند..."
نه تنها شخصاً، بلكه رايانه ها و فناوري نيز صنعت بازاريابي را متحول كرده اند و در نتيجه خريداران بيشتري از محصولات آنها به وجود آمده است. در طول سال 2002، آمريكايي ها فقط از طريق اينترنت از 28 ميليارد دلار كالاها فراتر رفتند، در حالي كه تجارت الكترونيك يك دهه بعد به 289 ميليارد دلار فروش منجر شد. و از آنجايي كه رايانهها روز به روز پيچيدهتر ميشوند، از آنجايي كه مردم در قرن بيست و يكم بيشتر به آنها وابسته ميشوند، از آنها بيشتر استفاده ميشود.
برچسب: it،
ادامه مطلب